Image Alt

Historie

Waarom Ren voor hun leven?

In de eerste plaats omdat we hardlopen heerlijk vinden en hoe gaaf is het dat je je passie kunt inzetten voor een ander! Daarom organiseren we Ren voor hun leven.

Dit jaar organiseren we alweer voor de 9e keer de Ren voor hun leven cross in Heerde! Deze cross is een initiatief van de broers Bredewold. Twee broers die van hardlopen houden en deze passie graag willen inzetten voor anderen.

 

Je loopt een super mooi uitdagend off-road parcours en je sponsort het goede doel!

 

We begonnen met een klein loopje voor familie en vrienden, maar de loop won al snel aan populariteit. De route is prachtig en iets voor een ander doen is leuk. Nu lopen we alweer voor het zevende jaar en hebben we de cross flink geprofessionaliseerd. Leuk, want vorig jaar deden er meer dan 300 lopers mee! Er zijn diverse sponsoren aan het evenement verbonden die de onkosten voor het evenement volledig dekken, waardoor al het inschrijfgeld naar het goede doel kan gaan!

 

We zijn super trots op onze sponsoren! Door hen houden we het evenement kosteloos.

 

De afgelopen jaren konden we met het inschrijfgeld de volgende organisaties en projecten steunen: Compassion, Muskatholon Oeganda, een project ter ondersteuning van kinderen die wonen in sloppenwijken Soa Luiz in Brazilie en hulpprojecten voor kinderen op Sri Lanka via stichting de Verre Naasten. In 2024 gaat de opbrengst naar Compassion.