Image Alt

Goede doel 2023

Rennen voor gezinnen in Burkina Faso

Burkina Faso kent een inflatie van 30%. In combinatie met droogte, conflict en een pandemie veroorzaakt dat een enorme voedselcrisis.

Ruim 62% van de bevolking heeft te maken met voedseltekort. Naast het gevaar op kindsterfte en ziekte, lopen kinderen hierdoor een achterstand op in hun groei en ontwikkeling. Het gebrek nu, heeft gevolgen voor de rest van hun leven.

Ren voor hun leven zet zich dit jaar hiervoor in. We willen eraan bijdragen dat lokale kerken zoveel mogelijk gezinnen in Burkina Faso extra ondersteuning kan bieden. Voor 500 euro per gezin wordt er acute voedselhulp geboden én een duurzaam plan om zelfvoorzienend te worden, waaronder een training in ondernemerschap. Jouw volledige inschrijfgeld gaat naar dit goede doel. 

 

Toekomst perspectief

Voor 500 euro geef je een gezin in Burkina Faso perspectief voor de toekomst.
• 4 maanden graan voor huishoudens
• 4 maanden verrijkte maaltijden voor jonge kinderen
• Zaden, mest en gereedschap voor zelfvoorzienende landbouw
• Training voor ondernemerschap

 

Wennefangdé 

De familie van de 14-jarige Wennefangdé (foto’s) is één van de gezinnen die ondersteund wordt door de lokale kerk. Ze hebben hun eigen boerderij vanwege geweld moeten ontvluchten en wonen nu in een klein huis in een soort vluchtelingenkamp. Haar vader Marcel zegt: “mijn grootste uitdaging is om te kunnen voorzien in twee maaltijden per dag. En om daarnaast het schoolgeld voor mijn kinderen te betalen.” Onveiligheid en inflatie beïnvloeden hun voedselzekerheid. De kerk waar Wennefangdé onderdeel is van een Compassion-project, voorziet in voedsel (o.a. pasta en olie) en ondersteunt hen ook om zelf een inkomen te genereren.

 

Wil je een extra gift geven?

Wil jij een extra gift geven naast je inschrijfgeld dan kan dat via deze link of door de QR code te scannen. Je gift telt mee met de totale opbrengst van de RVHL-Cross 2023 en gaat volledig naar gezinnen in Burkina Faso.