Image Alt

Goede doel 2020

In 2020 zetten we ons in voor kinderen in Tanzania die in armoede leven. Gerben Bredewold en zijn broer doen in oktober 2020 mee aan de Muskathlon in Tanzania; ze gaan een marathon rennen en voorafgaand aan deze reis fondsen werven voor Compassion.

 

Over Tanzania

Tanzania is onder andere bekend vanwege de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Daarnaast is het land bij toeristen zeer geliefd vanwege de vele safariparken. Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld. Tanzania heeft één van de hoogste sterftecijfers onder jonge kinderen. Malaria is daar de voornaamste reden van, maar het aidsvirus eist eveneens een hoge tol. En als een kind niet sterft aan het virus, dan gebeurt dat vaak met één van de ouders.

 

Toch behoort het land tot de top tien van armste landen ter wereld

 

Arusha

Arusha is een gebied waar veel mensen gebukt gaan onder de slavernij van de steengroeve. Jaren, maanden, dagen zitten vooral vrouwen stenen te verpulveren met een hamer voor een schamel loon. Voor een lening die ze nooit kunnen afbetalen. Met het weinige dat ze hebben proberen ze hun gezin te onderhouden en hun kinderen een andere toekomst te geven.
De grootste sloppenwijk van Tanzania staat ook in Arusha, Arusha Unga limited slum. Hier vormen geweld, drugs en alcohol grote problemen. Er staan in deze wijk talloze huisjes van modder en takken. Een regenbui is genoeg om ze te laten instorten. Door deelname aan de Muskathlon zetten Gerben en zijn broer zich in om meer kinderen in Arusha te helpen.

 

Compassion helpt

Sinds 1999 werkt Compassion in Tanzania. Momenteel nemen er 99.199 kinderen deel aan projecten. Compassion heeft er 477 projecten. In Tanzania is het onderwijs gedeeltelijk gratis. De sponsorkinderen gaan dus naar een lokale school. Compassion zorgt ervoor dat alle kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen door hen te voorzien van verplichte schoolmaterialen zoals een schooluniform, boeken, transport naar school en overige schoolspullen. Op de dagen dat de kinderen op het project zijn, krijgen ze een voedzame maaltijd, zoals: thee met melk, eieren, brood, rijst, bonen, vlees en fruit. Ondervoede kinderen krijgen aanvullend voedsel.

Ouders kunnen deelnemen aan diverse trainingen over gezondheid, hulp bij het starten van een eigen onderneming en twee keer per jaar een hiv/aids-training. Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals: muziek, sport, kunst, naailes, kampen en het helpen van zieken en ouderen in de gemeenschap.