Inspiratieavond Bedrijvencross

De inschrijving voor de Bredewold BedrijvenCross is dinsdag gestart met een inspiratieavond. En inspirerend was het. Ruim vijftig belangstellenden luisterden geboeid naar enthousiaste verhalen van Jeika, Gerben Bredewold en zijn broertje, Tiemen Westerduin en Willem Gunneman. Vooral het interview met Compassion-medewerker Remmy Dumbi uit Tanzania maakte indruk. Opgegroeid in grote armoede was het elke dag overleven voor hem en zijn acht broers en zussen. Hij liep zijn hele jeugd op blote voeten – op zijn zeventiende kreeg hij zijn eerste paar schoenen. Nu werkt Dumbi voor Compassion en geeft hij met steun uit o.a. Nederland Tanzaniaanse kinderen, maar ook de gezinnen waar ze onderdeel van zijn, hoop op een betere toekomst.

 

Om nog meer kinderen te helpen, zijn er in Nederland tal van lokale initiatieven. Een van deze initiatieven is de Ren voor hun leven crossrun, georganiseerd door Bredewold. Deze wordt op zaterdag 14 maart 2020 voor de zesde maal in het Zwolse Bos in Heerde gehouden. De run bestaat uit een vijf en tien kilometer crossloop en een wandeltocht over vijf kilometer. Een van de onderdelen is de Bredewold BedrijvenCross. Bedrijventeams van minimaal drie en maximaal vijf lopers of loopsters nemen het tegen elkaar op tijdens een vijf kilometer lange cross waarbij de Tonnenberg wordt beklommen. De drie snelste leden bepalen het teamresultaat. Een van de teamleden mag een introducee zijn. Bijzonder detail, lopers worden op de top van de Tonnenberg muzikaal onthaald door een doedelzakspeler.

Inschrijven via de website is mogelijk tot en met 9 maart 2020. Bij 500 deelnemers stopt de inschrijving. Wees daarom op tijd met aanmelden. Dankzij een aantal trouwe sponsoren gaat ook bij deze editie het volledige inschrijfgeld naar het gekozen goede doel: het werk van Compassion in Tanzania