Record opbrengst RVHL 2019

De Ren voor hun leven crossrun in het Zwolse Bos in Heerde overtrof dit jaar alle verwachtingen. Naast dat het aantal deelnemers meer dan verdubbelde, bracht het hardloopevenement maar liefst 9.500 euro op voor het goede doel. Dit jaar was dat een project van Compassion dat kinderen in Tanzania betere overlevingskansen geeft.

 

 

De organisatie had er alles aan gedaan om deze vijfde editie van de crossrun tot een succes te maken. Zo was het start- en finishterrein extra aangekleed en waren er twee nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd: een prachtige wandeltocht en de Bredewold bedrijvencross over vijf kilometer. Naast de eer was hier de inzet een prachtige wisselbokaal die na een spannende wedstrijd gewonnen werd door het team van Van Werven Infra en recycling uit Oldebroek. Als tweede eindige het team van Lagemaat Sloopwerken uit Heerde.

Ook organisatorisch waren er de nodige vernieuwingen. Voor het eerst in het bestaan van de loop werd gebruikt gemaakt van elektronische tijdswaarneming en werd het evenement aan elkaar gepraat door een professionele speaker. De Ren voor hun leven crossrun nam daarmee definitief afscheid van haar recreatieve karakter en liet zien een blijvende aanwinst te zijn op de regionale hardloopkalender.

Twaalf bedrijven teams streden dit jaar om de wisselbokaal, de winaar van dit jaar is Van Werven Infra en recycling uit Oldebroek!

Het idee om een loop te houden voor een goed doel ontstond vijf jaar geleden. In het begin was het evenement kleinschalig en kwamen de deelnemers vooral uit het eigen netwerk. Om dit jaar uit te groeien tot een regionaal hardloopfestijn met ruim 280 deelnemers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat.

Sponsoren
Aan de editie van 2019 werkten de volgende sponsoren belangeloos mee: Cor van Oene partyservice & cateringbedrijf, Jaap Groen fotografie & film, Summertrail.nl, Run2day Zwolle, Van Pijkeren Montage, Tapering communicatiebureau, Boels, B-seen reclame, Baksteen & Pul financiële dienstverleners, Bij Hanz, Companjen constructies en Bredewold communicatievormgevers. Meer informatie zoals foto’s en uitslagen is te vinden op www.renvoorhunleven.nl.